Getuigenissen cursisten

Ontvangen op 31/12/2023:

Dankjewel voor de jaaropleiding. Ik heb het als leerrijk, vernieuwend en verrijkend ervaren. Ik kreeg er telkens 'energie' van. Ik tracht een mooie synergie te vinden tussen mijn diagnostische bril, geweldloos verzet en het oplossingsgericht coachen. 

                                                                                                    Werner Vlijminck, kwaliteitscoördinator diagnistisch centrum


Ontvangen op 29/12/2023:


Ik leerde het oplossingsgericht denken & coachen kennen via een collega. Nieuwsgierig startte ik met het eerste level en vervolgens met volle goesting de volledige opleiding. Het bewust worden van hoe het anders kan, focus op gewenste situaties, het belang van het juiste taalgebruik,...  Chris dompelde ons onder én liet ons volop oefenen. En ook al duurde het traject langer dan gepland, door Covid en andere omstandigheden, we slaagden er telkens opnieuw in om als hechte groep een volgende kleine stap te zetten!

                                                                                                                                                              
Lieve De Coninck, teamcoach

Ontvangen op 8/1/2023:

Startend aan de opleiding oplossingsgericht coachen met een open blik en veel goesting om te leren, liet ik alles op mij afkomen. Al snel werd ik getriggerd door de manier waarop Chris zijn verhaal brengt. De enorme fijne groep zorgde ervoor dat er snel een gevoel van veiligheid was om vragen te stellen, dingen uit te proberen, te oefenen, te leren en te groeien in het oplossingsgericht denken en handelen. Het is enorm boeiend om op die manier naar mensen en hun mogelijkheden te kijken. Je kan dit inzetten in verschillende contexten, zowel privé als professioneel. Dit maakt het enorm verrijkend. Ik ga er alleszins mee aan de slag en ben vastberaden hier nog verder in te groeien.

                                                                                                                                                                     Elle Rosier, leerkracht  

Ontvangen op 30/12/2022:

Een degelijke coachopleiding ontbrak nog aan mijn lijstje van reeds gevolgde opleidingen.

Ik kwam in contact met de opleiding oplossingsgericht coachen en de bezieler van het oplossingsgericht denken Chris Van Dam door mond-op-mond-reclame zoals dat heet tijdens één van mijn vorige opleidingen.

In april 2022 startte de opleiding en elke opleidingsdag sloot ik af met goesting naar meer en nog.

De ongedwongenheid en authenticiteit van Chris, de manier waarop hij ons de knepen leerden van het oplossingsgericht coachen, konden mij erg en echt boeien.

Het zou oplossingsgericht zijn ... het volgen van de lessen, het maken van de verslagen, het bijhouden van de leerstof en de technieken: een rustig en professioneel 'leading from behind' om ons mee te doordringen van de krachtige boodschap die het oplossingsgericht coachen als manier van denken bevat. Focus op wat wel lukt, focus op de oplossing en niet op het probleem, gebruik de hulpbronnen die in jezelf zitten en gebruik de juiste woorden om de juiste mindset te creëren ... en nog zoveel meer ... om zelf te gaan ontdekken in een opleiding die mij zoveel rijker heeft gemaakt als coach en als mens. Ieder leerde en onderging op zijn tempo, ieder neemt mee uit de opleiding wat nodig is, wel met een duidelijk engagement om mee te werken, uit te proberen en aanwezig te zijn in lijf en leden.

De basis is alleszins gelegd en ik voel me klaar om de vele technieken en denkwijzen te gaan omzetten in praktijk. Ik kijk alvast uit naar een versie oplossingsgericht coachen deel twee. Ik ben ervan overtuigd dat er nog zoveel meer te ontdekken is.

                                                                                                                                                   Vera De Hert, Baskuul-coaching 

Ontvangen op 29/12/2022:

Ik kreeg tijdens mijn opleiding op Hogent lessen in het oplossingsgericht coachen. Me hierin specialiseren zag ik als een meerwaarde. Als afgestudeerde student orthopedagogie ben ik dan mogen starten bij Chris. Ik kreeg een open-minded groep met mensen die reeds veel ervaring hadden in het werkveld. Een aantal jaren verder gebruik ik deze theorie nog steeds op professioneel en privé vlak. Een houvast dat toepasbaar is op veel verschillende professionele uitdagingen!

                                                                                                       Lisa Vlaminck, Aspirant inspecteur, PAULO - Politieopleiding

Ontvangen op 28/12/2022:

Ik vond het fijn in de groep en jouw authentieke wijze van sterk inhoudelijke zaken te brengen verveelt geen seconde. Ik kijk graag eens naar een vervolgopleiding :)

                                               David Bombeek, teamcoach Zonnehoeve/Living+ en coördinator Werkburo Oost-Vlaanderen

Ontvangen op 27/12/2022: 

Ik  volgde de 1-jarige opleiding 'oplossingsgericht coachen en leidinggeven' bij Chris. In mijn job als 'leidinggevende aan leidinggevenden' (directies) had ik behoefte aan bagage.

We leerden een aantal theoretische kaders kennen die mijn inzichten in coachen en leidinggeven een ware boost gaven waaronder het Brugse model en de 'leading from behind'. De module oplossingsgericht taalgebruik leerde mij dat de manier waarop je de dingen zegt of schrijft bevorderend of belemmerend kan zijn. Er was ruim voldoende oefengelegenheid om al het geleerde te verankeren.

Dit oplossingsgericht gedachtengoed is niet zomaar een toolbox met methodiekjes en stappenplannen. Het is een mindset, een manier van kijken én handelen, een ware openbaring voor mij. Ik ben een ander mens geworden. Dit wordt bevestigd door mijn eigen leidinggevende én mensen in mijn privéleven.

Ik denk in mogelijkheden!

Ik blijf mij verder verdiepen en verrijken. De congressen, de boeken, de ontmoetingen met gelijkgestemde zielen vullen mijn kennis aan, ontwikkelen verder mijn vaardigheden en verruimen mijn blik voortdurend. Deze opleiding volgen was voor mij een soort ontwaken. Nu kan ik met al mijn zintuigen luisteren. ;-).

                                              Mireille Cleppe, Directeur Coördinator scholengemeenschap basisonderwijs, Scholengroep 24K

Ontvangen op 18/12/2022:

Wie had ooit gedacht dat een opleiding oplossingsgericht coachen voor mij zou leiden tot een nieuwe job? Hiervoor moet ik jou en mijn mede cursisten bedanken. Wat een fijne groep was dat! Ik ben gecoacht en heb de basis meegekregen om te coachen. Ik ben gegroeid en laat mensen groeien. Je hebt mij geïnspireerd en ik zie elke dag opnieuw hoe ik met mijn oplossingsgerichte aanpak mensen inspireer.

Wie had ooit gedacht dat de politie zoveel hulpverleningsmindset heeft? Elke dag opnieuw verbaas ik mij hierover. Wat een geweldige trajecten heb ik hier al mogen begeleiden. Het is allemaal begonnen met de opleiding oplossingsgericht coachen en sindsdien blijven de mooie opportuniteiten op mijn pad komen.

                                                                  Nathalie De Decker, Maatschappelijk werker sociale cel - Politiezone Druivenstreek