Het team 'Oplossingsgericht coachen'

Het team 'Oplossingsgericht coachen' bestaat uit: 

      - verantwoordelijken 'geroezemoes'
      - medewerkers oplossingsgericht congres
      - co-facilitatoren opleiding 'Oplossingsgericht coachen'
      - freelance trainer (Liselotte) en coaches

Milena, Klara, Philip, Chris, Rachida, Danielle, Sacha, Bregt, Ruben, Jürgen, Ine, Anke, Lotte, Anke, Janis
en uiteraard al onze gastsprekers tijdens de congressen en de Oplossingsgerichte Café's.

                                                        -----------------------------------------------------

Milena Van Braeckel is één van de organisatoren van 'Geroezemoes', maakt al jarenlang deel uit van het congresteam en is het aanspreekpunt van de vrijwilligerswerking. Ze is gebeten door het oplossingsgericht virus en is één van onze vrolijke en enthousiaste medewerkers. Milena werkt bij onderwijscentrum Gent waar ze als trajectbrugfiguur langdurige veranderingsprocessen op scholen begeleid. Heb je vragen over jouw mogelijke kandidatuur als vrijwilliger neem dan zeker contact op met haar: vanbraeckel.milena@gmail.com

Klara Heestermans is een ondernemende, optimistische vrouw die graag eens out-of-the-box denkt! Ze is eveneens één van de organisatoren van 'Geroezemoes', maakt ze deel uit van het congresteam en neemt ze een deel van de PR en promo voor haar rekening. Ze is al jarenlang één van de steunpilaren van de 'Oplossingsgerichte café's' en nu neemt ze deze rol op voor 'geroezemoes'. Klara heeft een jarenlange ervaring in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en is tegenwoordig actief in de wereld van onderwijs.

Phlip Almey is medewerker van het centrum, neemt de verzending van de nieuwsbrief voor zijn rekening en werkt mee aan 'Geroezemoes'. Hij is gebeten door het oplossingsgericht gedachtegoed en coaching. Verder neemt Philip regelmatig deel aan SIFO (Solution Focused in Organisations) en geeft hij advies i.v.m. de website. De snelheid en doeltreffendheid waarmee Phlip op iedere vraag reageert is steeds aangenaam verrassend.

Rachida El Mahi is een fijngevoelige vrouw die verbinding maken met andere mensen belangrijk vindt. Ze maakt deel uit van het congresteam 'Oplossingsgericht coachen' en werkt mee aan 'Geroezemoes'. Rachida begeleidt vanuit de oplossingsgerichte mindset mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Ze gaat op zoek naar sterktes, kwaliteiten en resources en gelooft sterk in de mogelijkheden van ieder individue. Rachida heeft als eerste de rol van co-facilitator opgenomen.

Danielle Teheux is iemand op wie je kan rekenen. Wat ze zegt doet ze en ze is bereid om haar grenzen steeds te verleggen. Indien we in de toekomst 'Geroezemoes Limburg' opstarten dan kunnen we uiteraard op haar rekenen. Danielle maakt deel uit van het congresteam. Verder is ze actief als oplossingsgericht kindercoach en oprichtster van SKILLS Coaching Academy waar ze kinderen, ouders en professionals coacht en traint in persoonlijke groei & geluk. Het versterken van de autonomie, verbondenheid en competentie middels communicatie staat daarbij centraal.

Chris De Rijdt is een gedreven vrouw, recht voor de raap en met een enorm verantwoordelijkheidszin. Een ruwe bolster met een goud hart. Ze maakt deel uit van het congresteam 'Oplossingsgericht coachen' als praktisch verantwoordelijke en moderator. In geval van problemen of onvoorziene omstandigheden is zij steeds één van de personen die onmiddellijk met een helpende hand of oplossing klaarstaat.

Sacha Baelen is medewerker bij het centrum en aanspreekpunt voor de samenwerking met IASTI. Hij is klinisch psycholoog en heeft interesse in de kracht van mensen. IASTI (International Alliance of Solution-focused Teaching Institutes) is een internationale organisatie die erkende opleidingsinstituten in het oplossingsgericht werken verbindt. De organisatie waakt over de kwaliteit van de aangesloten opleidingscentra, voorziet opleidingscriteria en kwaliteitsnormen, en biedt een standaard voor certificering. Daarnaast werkt Sacha ook mee aan 'Geroezemoes'.

Bregt Depreeuw maakt deel uit van het congresteam 'Oplossingsgericht coachen' en werkt mee aan 'Geroezemoes'. Hij heeft steeds een duidelijke mening en werkt enorm efficiënt. Zijn advies om structuur aan te brengen en te vereenvoudigen apprecieer ik sterk. No-nonsense, veel humor en iemand die de oplossingsgericht taal spreekt. Wat kan een mens nog meer willen. 

Liselotte Pattyn is als freelance workshopbegeleider, intervisor en coach verbonden aan dit team. Ze is praktijkgericht, kan sterk luisteren met een oprechte nieuwsgierigheid en stemt zich af op groepen. Liselotte houdt van eenvoudige kaders, interactie en constructieve discussies. Aha-momenten geven haar veel energie in het werken met groepen. Als verantwoordelijke vind ik het enorm leuk om met haar te kunnen samenwerken.

Ruben Achtergaele heeft de rol van co-facilitator opgenomen bij de groep 'Oplossingsgericht coachen - 26 jarigen'. Samen met Jürgen is hij één van de twee verantwoordelijken voor de allumni-werking. Ruben is iemand die zijn eigen pad bewandeld en ook graag een nieuwe uitdaging aangaat. 

Jürgen Braeckevelt is één van de verantwoordelijken van de allumni-werking. Zijn enthousiasme, energie en gedrevenheid  werken aanstekelijk om de allumni samen te brengen. Jürgen heeft naast het oplossingsgericht denken,ook een brede interesse in verschillende andere denkkaders en is dus ook heel breed opgeleid. Een leergierig man, die zelf ook actief is als coach, freelance trainer en verantwoordelijke.

Ine Van Maele is ons nieuwste teamlid en ook zij heeft de oplossingsgerichte microbe te pakken. Naast het stellen van kritische vragen, is haar enthousiasme en leergierigheid typerend voor haar. Ine neemt de rol op van co-facilitator bij onze 10de editie van de opleiding 'Oplossingsgericht coachen' . Je kan haar ook ontmoeten op de activiteiten van 'Geroezemoes'.

Lotte Baelen zet ideeën om naar een illustratief, typografisch of abstract sterk beeld. Een uitdaging die ze met veel goesting aangaat. Ze is bezig met een opleiding grafisch ontwerp aan KASK Gent. Haar artistieke uitspattingen kunnen jullie volgen op instagram onder de naam verzzzameling of op haar website:  
https://users.sjiek.be/2022/lotte-baelen-portfolio/index.html 

Anke Limpens een gedreven vrouw die zich graag verder blijft verdiepen in het oplossingsgericht gedachtengoed. Ze geniet van het leven en wanneer je Anke ontmoet dan zie je meestal haar stralende glimlach. Ze maakt deel uit van het team 'Geroezemoes' dat de avondactiviteiten van organiseert. 

Janis Vanacker volgde in 2021 de opleiding oplossingsgericht coachen en is sindsdien blijvend geïnteresseerd in, én verwonderd door de duurzame kracht en positieve energie die de oplossingsgerichte mindset steeds weer naar boven brengt. Professioneel zet zij het oplossingsgericht coachen graag in bij het begeleiden van opleidingsverantwoordelijken en opleidingsteams in het hoger onderwijs. Tegelijkertijd is het haar streven om het oplossingsgerichte in zoveel mogelijk contexten of situaties toe te passen: oplossingsgericht alway of life dus! Vanaf september 2023 komt ze het team 'Geroezemoes' mee ondersteunen.

Even terugblikken....

Doorheen de jaren heb ik de volgende sprekers rond 'Oplossinsgericht Coachen' mogen verwelkomen in het centrum:

- Anneleen De Lille
- Annick Jehaes                             https://talentontwikkelleraar.be  
- Chris De Rijdt
- Dirk De Wachter
- Erik De Belie
- Erwin De Bisscop
- Erwin Tielemans
- Fanny Matheusen
- Ferry Zandvliet
- Jan Herreman
- Jan Swerts
- Jolien Cornillie
- Katja Blauwbloeme
- Liesbet Boone
- Lieven Deroo
- Louis Cauffman                          https://www.louiscauffman.com              
- Luc Swinnen                               https://stressmanagement.be

- Marijke Vandebroeck                 https://www.humanresults.be
- Nicolas Desmet
- Peter Szabo
- Tine Willemyns                     
- Wim Sucaet                                 https://www.otiz.be/nl

Daarnaast wil ik een aantal medewerkers bedanken die in het verleden meegewerkt hebben:

- Maria Moreno, organisator oplossingsgerichte café's in Antwerpen
- Wendy Vanoverbeke, mede organisator oplossingsgerichte café's in Gent

- Geertrui Coddens, fotograaf Oplossingsgericht Centrum - Oplossingsgericht Coachen
- Natacha Persyn, fotograaf Oplossingsgericht Centrum - Oplossingsgericht Coachen
- Lore Van Dam, fotograaf Oplossingsgericht Centrum - Oplossingsgericht Coachen
- Ilse Philips, fotograaf Oplossingsgericht Centrum - Oplossingsgericht Coachen

- Elke De Mey, Love like birds (muzikale ondersteuning - congres 'oplossingsgericht coachen')
- Jo Geboers, The shadow machine (muzikale ondersteuning - congres 'oplossingsgericht coachen')

En Sven Bussens
als medeoprichter van het Oplossingsgericht Centrum en inspirator rond 'Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet'.

Ben je ook naar een coach, dan verwijs ik je graag door naar:

Braecekevelt Jürgen      https://www.train2growth.be                                                    Aalter
De Hert Vera                   https://www.baskuul-coaching.be                                            Mortsel
De Zutter Els                   www.bersama.be                                                                       
Drongen