Tuur, de rode mier, is bijzonder

01-10-2022

Uitverkocht

Met de boekjes 'Tuur, de rode mier' wil hij kinderen laten genieten van verhaaltjes en het gezellige voorleesmoment met een volwassene. Daarnaast maken de kinderen op deze manier kennis met het oplossingsgerichte gedachtengoed, waardoor de eerste zaadjes worden gepland om te denken in mogelijkheden in plaats van te focussen op problemen.

Recensies

De verhaaltjes van Tuur, of, hoe kan je belangrijke levenslessen verteerbaar serveren? Dit voorleesboekje geeft een fris en uitnodigend recept voor kinderen, en al evenzeer voor hun ouders, leerkrachten, opvoeders. Een handleiding met risico op een tevreden leven.

Dr. M. Le Fevere de Ten Hove Kinder- en Jeugdpsychiater Korzybski-instituut.

Tuur de rode mier laat kinderen en ouders ontdekken hoe je problemen oplost door oplossingsgericht denken. Een verzameling eenvoudige, herkenbare en grappige verhaaltjes uit het leven van alledag die uitnodigen tot leerzame gesprekjes over denken en kijken naar jezelf. Een aanrader voor thuis en in de klas om kinderen te leren vertrouwen op hun eigen wijsheid.

Danielle Teheux, Oplossingsgericht Kindercoach
SKILLS Coaching Academy


Wat zijn dit inspirerende verhaaltjes! Mijn tweeling is nu nog wat te klein, maar het boekje/de boekjes liggen hier alvast klaar om veelvuldig voorgelezen te worden! Niet alleen voor de kleuters, maar zeker ook voor de ouders zijn deze verhaaltjes amusant en leerrijk. Je doet met dit boek/de boekjes dus niet enkel je kind rechtstreeks een plezier, maar ook onrechtstreeks jezelf. Combineer het oplossingsgerichte gedachtengoed met mooie tekeningen en hier en daar de nodige onderbroekenlol en je hebt een voltreffer!

Kaat Bollen Psychologe, sexuologe en oplossingsgericht therapeute